L2 04 OM OSS – historik

Om OSO Manufacturing – historik

Här finns information om vårt bolag och vår historik.

OSO Manufacturing erbjudar en mängd tjänster inom maskinering, vatten- och laserskärning, plåtbearbetning och svetsning i tillägg till avancerad verktygsproduktion. OSO Manufacturing har lång erfarenhet med alla typer stål, bland annat Duplex, till offshoreindustrin. Avancerad utrustning och hög kapacitet gör att vi är rustade till att hantera alla typer uppdrag med hög precision och kvalité.

Bolaget har 35 högt kvalificerade medarbetare med lång erfarenhet inom maskinering och formning av båda rostfritt- och svartstål. Kvalitets- och miljösäkring er tagit hand om genom ISO 9001 (kvalité), ISO 14001 (yttra miljön), ISO 3834-2 (svets) och ISO 45001 (arbetsmiljön). OSO Manufacturing finns i Åmål kommun i Sverige, och är en del av den norska industrikonsernen OSO Hotwater Group.

OSO Hotwater är Europas ledande producent av rostfria varmvattensberedare, och dotterbolaget i Åmål levererar komponenter till bedriftens serieproduktion. Leveranserna till OSO Hotwater i Norge ger ett solid fundament för verksamheten i Sverige, och ger möjlighet för investering i avancerad produktionsutrustning. Samtidigt ger anhörigheten till OSO Hotwater mycket konkurrenskraftiga inköpsvillkor – OSO gruppen förbruker över 2.000 tonn rostfritt stål årligen. För mer information, se www.osohotwater.com.

Historik
1966 – ÅVAB Åmåls Verktygsindustri Aktiebolag grundas med föremål att tillverka verktyg och dylikt för den lokala industrin.
2005 – Robert Svanström övertar verksamheten i Åmåls Verktygsindustri AB. Nytt namn blir Svanströms Verktyg AB.
2007 – Expansion av verksamheten genom övertagning av Niclas Uhrbom Mekaniska AB (NIMEK)
2010 – Den norska industrikoncernen Artech AS övertar samtliga aktier.
2012 – Fusion mellan Svanströms Verktyg AB och Linders All svets och Montage AB. Nytt namn blir Artech Manufacturing AB.
2014 – Den norska industrikoncernen OSO Hotwater Group AS övertar samtliga aktier. Nytt namn blir OSO Manufacturing AB.
2018 – Bolaget börjar producera rostfria varmvattenberedare från 600 – 15 000 liter på uppdrag från OSO Hotwater AS.